Naše Biofarma » Recepty
Recepty
Špenátové špaldoto s kozím sýrem
Kernotto vyperte a vsypte do hrnce se silnějším dnem. Zalijte jedenapůlnásobkem vody; když špaldu předem orestujete na oleji, bude ještě chutnější. Osolte, přikryjte poklicí a vařte na co nejmírnějším ohni asi půl hodiny, až se voda vyvaří a zrnka změknou. Nemíchejte. Orestujte ořechy a připravte si špenát: čerstvý očistěte...
Špaldový salát s cizrnou a sýrem feta
Špaldu namočte nejlépe přes noc (asi na 12 hodin), poté 60 minut vařte do změknutí. Nechte vychladnout. Nakrájejte rajčátka na čtvrtky, na drobno nasekejte cibulku, smíchejte se špaldou a cizrnou. Zalijte olivovým olejem a řádně zamíchejte. Dochuťte octem, pepřem a solí a znova promíchejte. Nakonec posypte sýrem feta a...
Zapečené plněné cukety
Červenou pšenici propláchněte studenou vodou a vařte v osolené vodě s kapkou oleje asi 60 minut. Předehřejte troubu na 180°C a vymažte pečicí plech. Nechte na pánvi zesklovatět cibuli a česnek. Přidejte červenou papriku a vykrájený prostředek z cuket a poduste několik minut. Ochuťte solí a pepřem. Zájemci mohou doplnit i...
Polévka minestrone s červenou pšenicí
Ve větším hrnci osmahněte na olivovém oleji červenou pšenici – získá tím oříškovou příchuť. Přidejte cibuli, houby, papriku, mrkev, celer, řepu a duste, dokud cibule nezesklovatí asi 6 minut. Přidejte česnek, tymián, kmín, pepř a nechte několik minut směs provonět kořením. Zalijte vodou, přidejte rajčata, červenou čočku,...