Naše Biofarma » Recepty » Trhanka » Zapečená trhanka se špenátem

Zapečená trhanka se špenátem

červená trhanka web

Trhanku předem propláchněte studenou vodou a vařte v osolené vroucí vodě asi 30 min. Mezitím nakrájejte cibulku a česnek, nechte zesklovatět na oleji. Přidejte propláchnuté špenátové listy či zmražený špenát, osolte, opepřete, dochuťte muškátovým oříškem a poduste do změknutí. Špenátovou směs smíchejte s uvařenou trhankou. Připravte si zapékací mísu či pekáček. Vymažte olejem a rovnoměrně do nádoby přendejte směs trhanky a špenátu. Posypte strouhaným parmazánem a pečte asi 25 min na 150°C. Podávejte jako hlavní chod se zeleninovým salátem či jako přílohu.

Počet porcí: 4, doba přípravy: 60 min

250 g trhanky NAŠE BIOFARMA

400 g čerstvých špenátových listů nebo mraženého špenátu

cibule

česnek

olivový olej BIOLINIE

pepř, sůl, muškátový oříšek

parmazán