Naše Biofarma » Recepty » Trhanka » Zapečená trhanka se špenátem

Zapečená trhanka se špenátem

Zapečená trhanka se špenátem web

Trhanku předem propláchněte studenou vodou a uvařte v osolené vroucí vodě asi 30 minut. Mezitím nakrájejte cibulku a česnek a nechte zesklovatět na oleji. Přidejte propláchnuté špenátové listy či zmražený špenát, osolte, opepřete, dochuťte muškátovým oříškem a poduste do změknutí. Špenátovou směs smíchejte s uvařenou trhankou. Připravte si zapékací mísu či pekáček. Vymažte olejem a rovnoměrně do nádoby přendejte směs trhanky a špenátu. Posypte strouhaným parmazánem a pečte asi 25 minut na 150 °C. Podávejte jako hlavní chod se zeleninovým salátem či jako přílohu.

Počet porcí: 4, doba přípravy: 60 min

• 250 g trhanky z červené pšenice Naše Biofarma
• 400 g čerstvých špenátových listů nebo mraženého špenátu
• olivový extra panenský olej Biolinie
• pepř černý mletý Sonnentor
• muškátový oříšek Sonnentor
• sůl Biosal
• 1 cibule
• 3 stroužky česneku
• parmazán