Naše Biofarma » Recepty » Trhanka » Plněná zelenina bulgurovo-trhankovou náplní

Plněná zelenina bulgurovo-trhankovou náplní

Plněná zelenina bulgur trhanka web

Papriky rozkrojíme na poloviny, u rajčata vnitřky vydlabeme a odložíme stranou na později, kapustové listy spaříme. Bulgur a trhanku propláchneme. Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli, česnek, přidáme červenou papriku, pepř, nakrájenou hlívu, vnitřky rajčat. Přisypeme bulgur s trhankou, nasekanou petrželovou nať, osolíme, trochu podlijeme a dusíme, do vsáknutí tekutiny. Směsí plníme paprikové lusky, rajčata, z kapustových listů uděláme závitky. Skládáme do pekáčku, polijeme olivovým olejem a vodou, osolíme. Pečeme 15-20 minut v předehřáté troubě na 220 °C. Můžeme, posypat sýrem či jinak dozdobit. Tip: Skvěle chutná se zakysanou smetanouv

Doba přípravy: 50 minut

Počet porcí: 4

  • 5 lžic olivového oleje BIOLINIE
  • 2 paprikové lusky
  • 2 velká rajčata
  • 2 kapustové listy
  • 100 g pšeničného bulguru BIOHARMONIE
  • 100 g české trhanky z červené pšenice NAŠE BIOFARMA
  • 200 g hlívy ústřičné
  • 3 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • ½ svazku petržele nati
  • mletá červená paprika, pepř, sůl
  • sýr k posypání