Naše Biofarma » Recepty » Trhanka

Trhanka

Sekaná z trhanky z červené pšenice

Sekaná z trhanky z červené pšenice

Uvaříme trhanku ve vodě do měkka, necháme vychladnout a ještě na 30 minut dáme do lednice. Mezitím nastrouháme cibuli, bílé zelí, česnek, nasekáme petrželovou nať. Do vychladlé, studené trhanky přidáme všechny ostatní ingredience, důkladně promícháme a těsto necháme chvíli odpočinout. Těsto vložíme do vymazané formy na...

 
Plněná zelenina bulgurovo-trhankovou náplní

Plněná zelenina bulgurovo-trhankovou náplní

Papriky rozkrojíme na poloviny, u rajčata vnitřky vydlabeme a odložíme stranou na později, kapustové listy spaříme. Bulgur a trhanku propláchneme. Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli, česnek, přidáme červenou papriku, pepř, nakrájenou hlívu, vnitřky rajčat. Přisypeme bulgur s trhankou, nasekanou petrželovou nať, osolíme,...

 
Zapečená trhanka se špenátem

Zapečená trhanka se špenátem

Trhanku předem propláchněte studenou vodou a vařte v osolené vroucí vodě asi 30 min. Mezitím nakrájejte cibulku a česnek, nechte zesklovatět na oleji. Přidejte propláchnuté špenátové listy či zmražený špenát, osolte, opepřete, dochuťte muškátovým oříškem a poduste do změknutí. Špenátovou směs smíchejte s uvařenou...

 
Trhankové karbanátky

Trhankové karbanátky

Trhanku předem propláchněte studenou vodou a vařte v osolené vroucí vodě asi 30 min. Mezitím nakrájejte cibulku, nechte zesklovatět na oleji, přidejte nakrouhané zelí, mrkev, osolte, opepřete a dochuťte kmínem. Poduste do částečného změknutí, asi 10-15 min. Uvařenou trhanku slijte, pokud je potřeba a smíchejte se směsí...

 
Sladký trhankový nákyp s ovocem

Sladký trhankový nákyp s ovocem

Trhanku opažíme nasucho a poté zalijeme vodou. Přidáme špetku soli a vaříme cca 20 minut až do konzistence kaše. Uvařenou a vychladlou trhanku smícháme s vypeckovaným a nakrájeným ovocem. Přidáme mletý mák, mleté ořechy a med. Směs vložíme do olejem vymazané dortové formy a zapečeme v troubě na 180 °C po dobu 15-20 minut...