Naše Biofarma » Recepty » Špalda » Špaldový salát s cizrnou a sýrem feta

Špaldový salát s cizrnou a sýrem feta

Špaldový salát s cizrnou a sýrem feta

Špaldu namočte nejlépe přes noc (asi na 12 hodin), poté 60 minut vařte do změknutí. Nechte vychladnout. Nakrájejte rajčátka na čtvrtky, na drobno nasekejte cibulku, smíchejte se špaldou a cizrnou. Zalijte olivovým olejem a řádně zamíchejte. Dochuťte octem, pepřem a solí a znova promíchejte. Nakonec posypte sýrem feta a bylinkami a podávejte.

 

 

 

Doba vaření špaldy 60 min, příprava salátu 10 min.

Suroviny:
  • 1 šálek Špaldy NAŠE BIOFARMA
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 1 plechovka Cizrna BIOLINIE
  • 3 lžíce panenského olivového oleje
  • 100 g sýru feta
  • 6 cherry rajčátek
  • Hrst čerstvé máty nebo bazalky
  • ½ červené cibule
  • Pepř a sůl na dochucení