Naše Biofarma » Recepty » Špalda » Špenátové špaldoto s kozím sýrem

Špenátové špaldoto s kozím sýrem

Špaldový nákyp se špenátem a kozím sýrem

Kernotto vyperte a vsypte do hrnce se silnějším dnem. Zalijte jedenapůlnásobkem vody; když špaldu předem orestujete na oleji, bude ještě chutnější. Osolte, přikryjte poklicí a vařte na co nejmírnějším ohni asi půl hodiny, až se voda vyvaří a zrnka změknou. Nemíchejte. Orestujte ořechy a připravte si špenát: čerstvý očistěte a nakrájejte, z rozmraženého vymačkejte vodu. Cibuli orestujte na oleji. Přimíchejte špenát, sůl, muškátový oříšek, pepř, kmín a všechno společně restujte. Přihoďte nastrouhaný nebo rozmačkaný kozí sýr (nebo balkánský), prolisovaný česnek, kernotto a ořechy. Promíchejte a dochuťte. Všechno přesuňte do vymazané zapékací misky a dvacet až třicet minut zapékejte. Po upečení posypte sýrem.

 

 

 

Doba přípravy: 30 minut, Zapékání: 30 minut, Počet porcí 4.

Ingredience:
  • 300 g špaldového kernotta NAŠE BIOFARMA
  • 2 velké hrsti vlašských ořechů nebo piniových jadérek
  • 450 g mraženého špenátu nebo čerstvého listového špenátu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 cibule, nakrájené najemno
  • mořská sůl
  • 300–400 g balkánského
  • máslo či olej na vymazání formy
  • muškátový oříšek, bílý pepř, drcený kmín
  • mořská sůl na dochucení
  • 3–5 stroužků česneku