Naše Biofarma » Recepty » Špalda » Špaldové kernotto s pečenou zimní zeleninou

Špaldové kernotto s pečenou zimní zeleninou

Špaldové kenotto s pečenou zimní zeleninou maly

Špaldové kernotto uvařte dle návodu na obalu. Očištěnou zeleninu nakrájejte na velké kusy. Česnek prolisujte. Vše smíchejte na plechu s olejem, solí, pepřem a kořením a pečte v troubě na 180 °C cca 30-40 minut. Občas promíchejte. Celková doba pečení závisí na druzích zeleniny. Zelenina by měla být změklá, ale stále ještě příjemně křupavá. Upečenou zeleninu smíchejte s uvařeným kernottem, případně dochuťte solí a kořením. Podávejte doplněné kysaným zelím či kvašenou zeleninou pickles. Tip: Špaldoto chutná výborně posypané strouhaným parmazánem.

Typ receptu:
Bezlaktózový
Veganský

Náročnost:
Snadná

Doba přípravy:
60 minut

Množství:
4 porce

Ingredience:
• 350 g špaldového kernotta Naše biofarma
• extra panenský olivový olej Biolinie
• kysané zelí Biolinie
• sůl Biosal
• mletý černý pepř Sonnentor
• salátové koření Sonnentor
• 1 kg zimní zeleniny (mrkev, petržel, celer, pórek, dýně, červená řepa, ředkev atd.)
• 2 cibule
• 6 stroužků česneku