Naše Biofarma » Recepty » Špalda » Špaldové karbanátky

Špaldové karbanátky

Špaldové karbanátky

Špaldu přes noc namočíme a druhý den vaříme 45 minut v tlakovém hrnci s řasou kombu a špetičkou soli. Předem si na 2 hodiny namočíme houby. Na oleji zpěníme najemno pokrájenou cibuli, v polovině smažení přidáme plátky česneku. Uvařenou špaldu slijeme a smícháme s osmaženou cibulí, s namočenými houbami (z nichž vymačkáme vodu), s majoránkou, kmínem, solí a opraženými semínky. Sezam i slunečnici pražíme zvlášť na rozpálené pánvi. Směs pomeleme masovým mlýnkem a tvarujeme karbanátky, které pokládáme na plech s pečicím papírem. Povrch karbanátků potřeme olivovým olejem, případně karbanátek obalíme v sezamu či slunečnici. Pečeme v troubě 30 minut při 150 °C. Podáváme s vařeným bramborem a zeleninovým salátem. Recept z knihy Víme, co jíme – Vědomé vaření Nakladatelství Eminent autorka Lenka Žák, foto Václav Pancer.

 

 

 

4 porce, doba přípravy 1 hodina

Suroviny:
  • 500 g špaldy zrna NAŠE BIOFARMA
  • 2 cm řasy wakame
  • 1 cibule (cca 100 g)
  • 4 stroužky česneku
  • ¾ hrnku sušených hub
  • 2 lžíce neloupaného sezamu a 2 lžíce slunečnicového semínka
  • ½ lžičky kmínu
  • 2 lžíce sušené majoránky
  • 1 lžička nerafinované soli