Naše Biofarma » Recepty » Pohanka » Farfelle s pohankou lámankou - židovský recept

Farfelle s pohankou lámankou - židovský recept

Farfalle s lámankou_web (Kopírovat)

Rozehřejte na pánvi olej a za častého míchání na něm orestujte cibuli dohněda. Vyjměte cibuli a dejte stranou. Mezitím co se restuje cibule, si uvařte v osolené vodě farfalle. Uvařené sceďte a propláchněte. V misce smíchejte suchou pohanku lámanku s vejcem, vložte do hrnce, přidejte vývar v poměru 1:2 (lámanka : vývar), přiveďte k varu a nechte dojít cca 10 minut pod pokličkou. Na pánvi pak smíchejte uvařenou lámanku, těstoviny a cibuli, prohřejte, dle chuti přidejte sůl a pepř, a podávejte teplé.

 

 

 

cca 3 porce, doba přípravy 50 minut (příprava 10 minut, vaření 40 minut)

Suroviny:
  • 120 g těstovin farfalle (motýlci)
  • 3 velké cibule nakrájené na kolečka
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 šálek kuřecího vývaru (či kostka kuřecího bujónu BIOLINIE)
  • 1/2 šálku pohanky lámanky NAŠE BIOFARMA
  • 1 vejce
  • sůl, pepř dle chuti