Naše Biofarma » Recepty » Pohanka » Rýžovo-pohankový nákyp s jablky a vlašskými ořechy

Rýžovo-pohankový nákyp s jablky a vlašskými ořechy

Rýžovo-pohankový nákyp s jablky a vlašskými ořechy

Rýži a pohanku uvařte podle základního receptu a nechte vychladnout. Vejce, cukr a změklé máslo vyšlehejte do pěny. Oloupaná jablka nastrouhejte na hrubém struhadle. Smíchejte rýži, pohanku a vyšlehaný krém. Zapékací misku vymažte máslem a vysypte strouhankou. Na dno dejte vrstvu rýžovo-pohankové směsi, na ni strouhaná jablka smíchaná se skořicovým cukrem a ořechy a na závěr opět vrstvu rýže a pohanky. Pečte při 180 oC cca 45 minut. Podávejte ozdobené zakysanou smetanou nebo bílým smetanovým jogurtem.

 

 

 

Suroviny:
  • 200 g rýže dlouhozrnná bílé BIOHARMONIE
  • 150 g pohankových krup NAŠE BIOFARMA
  • 8 jablek
  • 100 g třtinového cukru BIOHARMONIE
  • 25 g vlašských ořechů
  • 2 vejce
  • 1/4 másla
  • ½ balíčku skořicového cukru
  • strouhanka na vysypání formy