Naše Biofarma » Recepty » Pohanka » Pohankový tabouleh

Pohankový tabouleh

Pohankový tabbouleh

Pohanku propláchněte ve studené vodě. Pak vařte asi 2-3 minuty v osolené vodě, poté nechte 30 minut dojít „pod peřinou“. Nechte vychladnout. Připravte si dressing z citronové šťávy, oleje, česneku, soli a pepře. Zeleninu umyjte a pokrájejte na kostičky. Vložte do větší mísy, přidejte vychladlou pohanku a promíchejte. Zalijte připraveným dresinkem a znova řádně promíchejte. Ochuťte solí a pepřem. Nakonec přidejte petrželku a mátu a nechte asi 30 minut odležet. Podávejte vychlazené. Náš tip: Výborně chutná s arabským pita chlebem a cizrnovým humusem.

 

 

 

Počet porcí 4-5 porcí, doba přípravy 45 minut

Suroviny:
  • 1 šálek loupaná pohanka (kroupy) NAŠE BIOFARMA
  • 1,5 šálku vody se lžičkou soli
  • Hrst jemně nasekané čerstvé petrželky kudrnky
  • Hrst nasekané čerstvé máty
  • 3 velká rajčata
  • 1 okurka
  • 1 malá mrkev
  • 2 cibule
  • 2-3 stroužky česneku
  • Šťáva z jednoho citrónu
  • 2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
  • ¼ čajové lžičky mořské soli
  • Pepř na dochucení