Naše Biofarma » Recepty » Pohanka » Pohankový perník z lámanky

Pohankový perník z lámanky

Pohankový perník z lámanky

Pohanku kroupu i pohanku lámanku zalijte půl litrem vroucí lehce osolené vody a nechte asi dvacet minut přikrytou změknout. Pak vmíchejte postupně všechny ostatní suroviny a vzniklou hustou kaši rozetřete do formy vymazané tukem a vysypané sezamovými semínky. Perník pečte při teplotě 180 °C asi 40 minut. Upečený perník můžete posypat moučkovým cukrem či sušenou syrovátkou. Doporučujeme podávat politý jogurtem, kysanou smetanou nebo ovocnou zavařeninou.

 

 

 

Množství je určeno na dortovou formu, doba přípravy 30 minut, pečení 40minut.

Suroviny:
  • 200 g České pohanky loupané kroupy NAŠE BIOFARMA
  • 100 g České pohanky lámanky NAŠE BIOFARMA
  • 2 vejce
  • 30 g škrobové moučky
  • 50 g strouhaného kokosu
  • 100 g přírodního třtinového cukru
  • 50 g mandlí
  • Nastrouhaná pomerančová a citronová kůra
  • perníkové koření (1 plná lžička)
  • 1/2 prášku do pečiva
  • Sůl
  • tuk na vymazání formy a sezamová semínka