Naše Biofarma » Recepty » Pohanka » Pohankový chléb

Pohankový chléb

pohankovy chleb1

Do sypkých surovin postupně zamíchejte vlažnou vodu. Těsto míchejte po dobu 10 -15 minut tak, abyste dosáhli konzistence těsta na bábovku. Zadělávací mísu překryjte alobalem nebo pokličkou a umístěte na teplé místo (nejlépe 25 - 30 oC) na 24 hodin. Troubu předehřejte na 220 oC. Připravené těsto vyklopte do předem nahřáté zapékací mísy, přiklopte pokličkou a pečte 1 hodinu. Poté chléb dopečte 15 minut bez pokličky, aby získal pěknou zlatavou kůrku. Po vyjmutí ho nechte zchladnout na mřížce. Chléb vydrží dlouho vláčný, je vynikající např. na topinky. TIP: chléb je možné péci i v domácí pekárně.

Počet porcí: cca 8, doba přípravy: 25 minut + 24 hodin kynutí + 85 minut pečení