Naše Biofarma » Recepty » Pohanka » Pohankové rizoto

Pohankové rizoto

Pohankové rizoro web (Kopírovat)

Pohankové kroupy properte ve studené vodě a nechte okapat. Vařte v osolené vodě v poměru 1.2 s kapkou oleje asi 2-3 minut, poté odstavte a nechte 30 minut dojít tzv. „pod peřinou“. Na pánvi na oleji osmahneme najemno nasekanou cibuli, přidáme na proužky nakrájená prsíčka, osolíme, opepříme a orestujeme. Přisypeme zeleninu, podlijeme vodou a dusíme 5-10 minut. Na závěr promícháme s pohankou, přidáme prolisovaný česnek a podáváme se zeleninovým salátem.

 

 

 

Doba přípravy 40 minut, počet porcí 4.

Suroviny:
  • 250 g pohankových krup NAŠE BIOFARMA,
  • 400 g kuřecích prsíček
  • 2 velké cibule
  • 2 stroužky česneku
  • zelenina (např. jarní cibulka, mrkev, hrášek, květák, brokolice,...)
  • olivový olej
  • mořská sůl, pepř