Naše Biofarma » Recepty » Pohanka » Houbová pohanka s rukolou

Houbová pohanka s rukolou

Houbová pohanka s rukolou web (Kopírovat)

Pohankové kroupy properte ve studené vodě a nechte okapat. Cibuli a česnek oloupejte a najemno nasekejte. Houby nakrájejte na malé plátky. Rukolu omyjte a nechte usušit. Na horkém oleji nejprve orestujte houby, k houbám přidejte cibulku a česnek a při mírné teplotě je nechte zpěnit. Pak vmíchejte vypranou pohanku, krátce orestujte a přilijte 400 ml vývaru a limetkovou šťávu. Pohanku povařte 3 minuty, potom ji zakryjte poklicí, odstavte z plotny a nechte nejlépe pod peřinou dojít. K uvařené pohance vmíchejte rukolu, které pokrmu dodá charakteristickou chuť.

 

 

 

cca 3 porce, doba přípravy 45 minut

Suroviny:
  • 200 g pohankových krup NAŠE BIOFARMA
  • olivový olej extra panenský BIOLINIE
  • 1 cibule
  • 100 g hub (nejlépe hřib pravý či žlutá liška)
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • rukola
  • 1 lžička limetkové nebo citronové šťávy