Naše Biofarma » Recepty » Oleje » Jarní salát s klíčky

Jarní salát s klíčky

Jarní salát s klíčky (Kopírovat)

Mungo necháme naklíčit několik dní předem (2 – 5), ideálně v PET lahvi případně v nakličovacích miskách. Nakrájíme římský salát a papriku na menší kousky, přidáme mungo, olej a ocet, lehce osolíme, vše důkladně promícháme. Můžeme podávat jako salát k hlavnímu jídlu nebo samostatně s pečivem.

 

Klíčky mungo chutí připomínají zelený hrášek, jsou šťavnaté a příjemně křupavé. K zachování nutriční hodnoty je vhodné naklíčené mungo konzumovat syrové nebo se doporučuje po naklíčení jen krátce blanšírovat. Využijeme je při výrobě asijských pokrmů, do polévky či salátů v kombinaci se zeleninou. S klíčky mungo uspějete i u dětí, které jeho nasládlou chuť milují.