Naše Biofarma » Recepty » Maso » Rump steak s malinovým přelivem a šťouchanými petrželkovými bramborami

Rump steak s malinovým přelivem a šťouchanými petrželkovými bramborami

steak1

Rump steak vytáhneme hodinu před přípravou z lednice,aby získal správnou teplotu. Maso nakrájíme na 200 gramové plátky (proti vlasu). Steaky potřeme olivovým olejem. Nekořeníme, nesolíme. Pánev bez oleje (nejlépe litinovou) rozpálíme na vysokou teplotu, steaky opečeme z každé strany cca 2 minuty. Steaky na pánvi osolíme a opepříme a pokladme kouskem másla. Přikryjeme poklicí a necháme zakryté ještě cca 10 minut. Malinový přeliv: Do 0,5 litru hovězího vývaru přidáme cca 2 hrsti malin. Vaříme a redukujeme až do zkoustnutí omáčky. Nakonec omáčku dochutíme solí, 1 lžící worchestrové omáčky, špetkou chilli a dle dosladíme třtinovým cukrem. Šťouchané brambory: Brambory uvaříme v osolené vodě, scedíme. Do horkých brambor přidáme máslo. Postupně přiléváme smetanu a drtíme brambory do správné konzistence. Nakonec vmícháme petrželovou nať.

Počet porcí: 3 porce, Příprava: 30 minut

Steak:

  • Rump steak NAŠE BIOFARMA 600 g
  • olivový olej BIOLINIE
  • máslo
  • sůl
  • čerstvě umletý pep
  • malinový přeliv
  • 0,5 l hovězího bujónu
  • 2 hrsti malin
  • Worchester
  • třtinový cukr
  • sůl

Šťouchané brambory:

  • 6 středních brambor
  • smetana
  • máslo
  • sůl
  • nasekaná petrželová nať