Naše Biofarma » Recepty » Maso » Dušené jehněčí s rajčaty, koriandrem a pohankovým rizotem

Dušené jehněčí s rajčaty, koriandrem a pohankovým rizotem

Jehněčí s pohankovým rizotem_web

Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme med, necháme ho zkaramelizovat, vložíme maso a za stálého míchání je opečeme. Přidáme sekaná rajčata, mořskou sůl, citrónovou kůru a šťávu. Dusíme pod poklicí za občasného míchání. Když je maso částečně měkké, přidáme utřený česnek a koriandr. Zvolna dusíme doměkka. Dle potřeby podléváme vodou avšak ne příliš, jelikož omáčka nebude zahuštěná.

Jehněčí :

  • 600 g jehněčího masa
  • 2 lžíce oleje
  • 3 cibule
  • 1 plechovka sekaných rajčat BIOLINIE
  • česnek, koriandr
  • lžíce medu
  • citrónová kůra
  • lžíce citrónové šťávy
  • mořská sůl
  • cca 300 ml vody

Pohankové rizoto:

Pohanku propláchneme studenou vodou a vaříme 2 - 3 minuty pod pokličkou v mírně osolené vodě s přidáním oleje a zeleninového bujónu. Na vaření používáme 1,5 dílu vody na 1 díl pohanky. Vodu nesléváme a necháme cca 30 minut dojít. Uvařenou pohanku propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

Červenou rýži vaříme pod pokličkou v mírně osolené vodě s přidáním oleje a zeleninového bujónu doměkka. Poté vodu slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

Na másle zpěníme na kolečka nakrájený pórek, přidáme pohanku a červenou rýži, promícháme, prohřejeme, dochutíme Tamari sojovou omáčkou, mořskou solí, zalijeme smetanou a podáváme.

BioneaRecept od společnosti Bionea, www.bionea.cz

Tento recept jsme připravovali také v pořadu Sama doma

Bio jehněčí maso pochází z farmy AGRISEN.