Naše Biofarma » Recepty » Maso » Bio jehněčí carpaccio na pohankovo-celerovém lůžku

Bio jehněčí carpaccio na pohankovo-celerovém lůžku

jehneci carpaccio

1. Carpaccio: Připravíme si směs rozmixováním olivového oleje, trochy balsamica, soli, pepře. Namarinujeme (potřeme) touto směsí jehněčí hřbet a necháme ležet v chladu 6 hodin. Namarinovaný hřbet svineme do fólie, utvoříme úhledný špalíček masa a zamrazíme. Po vyjmutí z mražáku krájíme na teňounké plátečky. 2. Pohankovo-celerové lůžko: Celer nakrájíme na nudličky a uvaříme ve slané vodě s trochou cukru a citrónu. Řapíkatý celer nakrájený na drobné kostičky spaříme v osolené vodě a poté rychle zchladíme ve vodě s ledem, aby si zachoval krásnou zelenou barvu. Celer smícháme s uvařenou pohankou (uvařenou dle základního receptu na obale) a přidáme Creme fresh, majonézu, sůl, pepř a cukr. Dle chuti a vlastních preferencí. 3. Jablečná pěna (Espuma): Svaříme 100 ml jablečného džusu, vyvaříme jej na polovinu objemu, vychladíme. Přidáme 3 lžíce jablečného pyré, špetku soli a 150 ml šlehačky. Vyšleháme. 4. Připravíme si pesto z rukoly, bazalky, olivového oleje, soli – rozmixováním surovin. Podáváme chlazené. posypané parmezánem

Autor: Václav Šmerda jr., počet porcí: 10 porcí

  • jehněčí kotleta bio 300g
  • koření: sůl, mletý pepř
  • olivový olej BIOLINIE
  • třtinový cukr BIOHARMONIE
  • ocet balsamico, citrón
  • celer bulva 300 g
  • řapíkatý celer 150 g
  • pohanka kroupa BIOHARMONIE 100 g
  • zakysaná smetana (Creme fresh)
  • majonéza - 3 PL
  • 100 ml jablečný džus
  • 3 lžíce jablečné pyré
  • 150 ml šlehačky 33 %
  • rukola 50 g
  • bazalka 20 g parmazán na posypání

Bio jehněčí maso pochází z farmy AGRISEN.