Naše Biofarma » Recepty » Maso

Maso

Tatarský biftek z hovězí svíčkové

Tatarský biftek z hovězí svíčkové

Maso najemno naškrábeme špičkou ostrého nože. Vmícháme postupně všechny ingredience a promícháme. Tatarský biftek necháme cca 1 hodinu

 
Rump steak s malinovým přelivem a šťouchanými petrželkovými bramborami

Rump steak s malinovým přelivem a šťouchanými petrželkovými bramborami

Rump steak vytáhneme hodinu před přípravou z lednice,aby získal správnou teplotu. Maso nakrájíme na 200 gramové plátky (proti vlasu). Steaky potřeme olivovým olejem. Nekořeníme, nesolíme. Pánev bez oleje (nejlépe litinovou) rozpálíme na vysokou teplotu, steaky opečeme z každé strany cca 2 minuty. Steaky na pánvi osolíme a...

 
Bio jehněčí carpaccio na pohankovo-celerovém lůžku

Bio jehněčí carpaccio na pohankovo-celerovém lůžku

1. Carpaccio: Připravíme si směs rozmixováním olivového oleje, trochy balsamica, soli, pepře. Namarinujeme (potřeme) touto směsí jehněčí hřbet a necháme ležet v chladu 6 hodin. Namarinovaný hřbet svineme do fólie, utvoříme úhledný špalíček masa a zamrazíme. Po vyjmutí z mražáku krájíme na teňounké plátečky. 2....

 
Bio hovězí žebírko, jehněčí kroketa, šťouchané brambory s pohankou a zeleninou

Bio hovězí žebírko, jehněčí kroketa, šťouchané brambory s pohankou a zeleninou

1. Hovězí žebra naložíme do slané vody (1l vody, 80 g soli) a necháme 12 hodin marinovat v chladu. Žebra vyndáme z láku, vložíme na pekáč, podlijeme vodou, přidáme větvičku tymiánu, rozmarýn, 5 stroužků česneku. Orestujeme dozlatova mrkev, cibuli a celer a přidáme k žebrům. Pečeme při 120° C cca 5-6 hodin přikryté. Během pečení...

 
Dušené jehněčí s rajčaty, koriandrem a pohankovým rizotem

Dušené jehněčí s rajčaty, koriandrem a pohankovým rizotem

Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme med, necháme ho zkaramelizovat, vložíme maso a za stálého míchání je opečeme. Přidáme sekaná rajčata, mořskou sůl, citrónovou kůru a šťávu. Dusíme pod poklicí za občasného míchání. Když je maso částečně měkké, přidáme utřený česnek a koriandr. Zvolna dusíme doměkka. Dle...