Naše Biofarma » Recepty » Mák » Švestkový kynutý koláč s mákem

Švestkový kynutý koláč s mákem

Švestkový kynutý koláč s mákem_web (Kopírovat)

Z mléka, másla, cukru a droždí uděláme kvásek. Mouku smícháme s vejcem a kváskem a zaděláme těsto. Necháme vykynout. Mák svaříme s cukrem, skořicí a mlékem. Švestky očistíme a rozpůlíme. Vykynuté těsto rozprostřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, pomažeme mákem, poklademe půlkami švestek. Můžeme posypat skořicovou drobenkou. Švestkový kynutý koláč s mákem pečeme při 170 °C asi 30 minut. Necháme vychladnout a můžeme podávat.

Doba přípravy: 1 h 15 min, počet porcí: 8 porcí

  • 300 g švestek
  • podle chuti třtinový cukr BIOHARMONIE
  • mletá skořice
  • mák NAŠE BIOFARMA (umletý)
  • podle potřeby mléko

Těsto:

  • 250 g polohrubá mouka pšeničná BIOHARMONIE
  • 100 ml mléko
  • 1 ks vejce
  • 15 g droždí
  • 50 g másla
  • 4 lžíce třtinového cukru BIOHARMONIE

Použitý mák pochází z farmy rodiny Osťádalových z Jižní Moravy, která je zařazena do projektu NAŠE BIOFARMA.