Naše Biofarma » Recepty » Dvouzrnka

Italská kapustičková polévka s dvouzrnkou

Italská polévka

Vynikající zimní polévka se směsí křupavé kapustičky, dvouzrnky a voňavého tymiánu. Cibuli nasekejte na drobno a zpěňte na oleji. Přidejte na kolečka pokrájený pórek, na plátky nasekaný česnek a tyminán. Vše řádně promíchejte a nechte ještě asi 5 minut orestovat na oleji. Přidejte na kolečka nakrájenou mrkev, dvouzrnku a zalijte vývarem. Osolte a vařte asi 15 minut. Nakonec přidejte rajčata a na půl rozkrojené kapustičky a vařte do změknutí asi dalších 20 minut. Podávejte posypané strouhaným parmazánem.

Počet porcí: 4-6, doba přípravy: 45 min, doba namáčení dvouzrnky: ideálně přes noc

  •     4 polévkové lžíce olivového oleje BIOLINIE
  •     1 cibule
  •     1 pórek
  •     2 stroužky česneku
  •     1 polévková lžíce čerstvého tymiánu
  •     6 šálků vývaru
  •     2 velké mrkve
  •     2 šálky dvouzrnky NAŠE BIOFARMA
  •     sůl
  •     pepř
  •     asi 20 malých růžičkových kapustiček
  •     1 konzerva sterilovaných loupaných sekaných rajčat BIOLINIE
  •     Strouhaný parmazán

Na farmu ve Velkých Hostěrádkách, odkud dvouzrnka NAŠE BIOFARMA pochází, se můžete podívat zde