Naše Biofarma » Recepty » Čirok » Čokoládové muffiny s čirokovou moukou

Čokoládové muffiny s čirokovou moukou

(c) Etiennevoss | Dreamstime.com

Smíchejte nejprve suché suroviny. Mezitím si rozehřejte máslo. Máslo, mléko a vejce smíchejte se suchými surovinami a důkladně promíchejte do hladkého tekutého těsta. Přimíchejte nastrouhaná jablka. Vyložte si formy na muffiny papírovými košíčky a lžící pomalu plňte.Tato množství vystačí přesně na 12 ks. Pečte na 180°C asi 25 min.

Doba přípravy 15 min, doba pečení 25 min, počet muffinů 12 ks

  • 100 g čirokové celozrnné mouky NAŠE BIOFARMA
  • 180 g pšeničné bílé hladké mouky BIOHARMONIE
  • 1 kypřicí prášek Amylon
  • 100 g másla, 2 bio vejce
  • 250 g mléka nebo obilninový nápoj Isola Bio
  • 100 g třtinového přírodního cukru BIOHARMONIE
  • 3 lžíce kakaa
  • 80 g nasekané tmavé čokolády Liebhart´s
  • 2 nastrouhaná jablka