Naše Biofarma » Recepty » Čirok

Čirok

Sušenky z čirokové mouky

Sušenky z čirokové mouky

V míse promícháme vločky s čirokovou moukou, třtinovým cukrem, skořicí, vanilkou, kakaem, sekanými ořechy, drcenými kakaovými boby a sušenými brusinkami. Do rendlíčku dáme olej s medem a zvolna na plotně zahříváme, dokud se med zcela nerozpustí. Odstavíme a vmícháme jedlou sodu rozmíchanou v trošce horké vody. Směs vlijeme do...

 
Knedlíčky z čirokové krupice

Knedlíčky z čirokové krupice

V misce promícháme čirokovou krupici, Hrašku, bylinkovou sůl a lahůdkové droždí. Směs zalijeme vroucí vodou, promícháme, a jakmile vychladne, tvoříme knedlíčky, které zavařujeme do vroucí osolené vody a vaříme 10 minut. Podáváme k různým omáčkám jako přílohu. 3 – 4 porce, doba přípravy 20...

 
Čokoládové muffiny s čirokovou moukou

Čokoládové muffiny s čirokovou moukou

Smíchejte nejprve suché suroviny. Mezitím si rozehřejte máslo. Máslo, mléko a vejce smíchejte se suchými surovinami a důkladně promíchejte do hladkého tekutého těsta. Přimíchejte nastrouhaná jablka. Vyložte si formy na muffiny papírovými košíčky a lžící pomalu plňte.Tato množství vystačí přesně na 12 ks. Pečte na 180°C asi 25...

 
Čirokové borůvkové lívanečky

Čirokové borůvkové lívanečky

Postupně smícháme všechny suroviny v hladké těsto, necháme 20 minut odležet a pak smažíme lívanečky. Podáváme dle chuti s tvarohem, marmeládou, javorovým sirupem.

 
Čiroková kaše

Čiroková kaše

Mléko se špetkou soli přivedeme k varu. Přidáme obě krupice a vaříme 2 minuty. Horkou kaši vlijeme na talíř, poklademe máslem a posypeme skořicí s cukrem nebo kakaem dle chuti.

 
Čirokovo-citronová buchta s višněmi

Čirokovo-citronová buchta s višněmi

Čirokovou mouku, cukry, prášek do pečiva a sůl smícháme a dobře promísíme. Máslo rozpustíme a smícháme s mlékem a vejci a prošleháme. Tekuté ingredience přilijeme k sypkým a vše dobře promícháme. Těsto vlijeme do chlebové formy nebo jeleního hřbetu a poklademe višněmi naloženými v rumu. Pečeme na 175 °C cca 35...

 
Čirokové palačinky "černošky"

Čirokové palačinky "černošky"

Všechny ingredience smícháme a necháme alespoň 30 minut odležet. Poté smažíme palačinky, které zdobíme podle své fantazie jogurtem, čokoládou, čerstvým ovocem atd.

 
Bramborovo-čirokové placky

Bramborovo-čirokové placky

Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě s kmínem. Necháme je vychladnout. Pak nastrouháme nahrubo, smícháme s moukou, solí a vejci a vypracujeme těsto. Zpracované těsto rozválíme asi na tloušťku 0,5 cm a vykrájíme malé placky. Smažíme na oleji z obou stran dozlatova. Podáváme jako přílohu k masovým či zeleninovým jídlům....