Naše Biofarma » Recepty » Červená pšenice » Polévka minestrone s červenou pšenicí

Polévka minestrone s červenou pšenicí

(c) Olgany | Dreamstime.com

Ve větším hrnci osmahněte na olivovém oleji červenou pšenici – získá tím oříškovou příchuť. Přidejte cibuli, houby, papriku, mrkev, celer, řepu a duste, dokud cibule nezesklovatí asi 6 minut. Přidejte česnek, tymián, kmín, pepř a nechte několik minut směs provonět kořením. Zalijte vodou, přidejte rajčata, červenou čočku, zeleninový bujón, vše pořádně promíchejte a přiveďte k varu. Snižte teplotu, přikryjte a vařte, dokud čočka a pšenice nezměknou (asi 40 - 50 minut). Získáte velmi sytou a vyváženou polévku. Podávejte posypané strouhaným parmezánem či čerstvými bylinkami.

Doba přípravy 50-60 minut, počet porcí 4.

 

 

Suroviny:
  • 80 g červené pšenice NAŠE BIOFARMA
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje BIOLINIE
  • 12 šálků (asi 2,5 l) vody nebo vývaru
  • 1 větší nasekaná cibule
  • 1 šálek na plátky nakrájených žampionů
  • 1 zelená paprika a 1 červená paprika nakrájená na kostičky
  • 1 větší mrkev nakrájená na plátky
  • 1 malá červená řepa, nakrájená na kostičky
  • 1 menší celer nakrájený na kostičky
  • 3 stroužky drceného česneku
  • ¼ lžičky černého pepře
  • 1 lžička tymiánu
  • ½ lžičky kmínu
  • Sůl dle chuti
  • 1 konzerva sekaných rajčat BIOLINIE
  • 80 g červené čočky BIOHARMONIE
  • 2 kostky zeleninového bujónu BIOLINIE
  • Čerstvé bylinky na dochucení