Naše Biofarma » Recepty » Červená pšenice » Velikonoční zeleninová polévka s červenou pšenicí a krutóny

Velikonoční zeleninová polévka s červenou pšenicí a krutóny

Velikonoční zeleninová polévka s červenou pšenicí (Kopírovat)

Červenou pšenici uvaříme pod pokličkou v mírně osolené vodě doměkka. Slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Očištěnou mrkev, řapíkatý celer a petržel nakrájíme na plátky. Na oleji zpěníme pórek a jarní cibulku, nakrájenou na kolečka, přidáme zeleninu a osmahneme. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme a vaříme do poloměkka. Poté přidáme na kostičky nakrájené brambory a vaříme téměř doměkka. Ke konci varu přidáme červenou pšenici, nasekaný čerstvý špenát, kopřivy a čerstvý tymián.

Suroviny:

  • 100 g mrkve
  • 70 g jarní cibulky
  • 70 g pórku
  • 40 g řapíkatého celeru,
  • 40 g petržele
  • hrst čerstvého špenátu
  • hrst mladých jarních kopřiv
  • čerstvý tymián
  • 2 lžíce oleje
  • hrst petrželky
  • cca 800 ml vody
  • 200 g brambor
  • pepř, sůl
  • libeček
  • 80 g červené pšenice NAŠE BIOFARMA
  • 100 celozrnného pečiva

Recept od společnosti Bionea, www.bionea.cz

Tento recept jsme připravovali také v pořadu Sama doma