Naše Biofarma » Recepty » Červená pšenice » Sladko-pikantní salát z červené pšenice

Sladko-pikantní salát z červené pšenice

Sladko-pikantní salát z červené pšenice

Červenou pšenici uvařte dle základního receptu v poměru 1:2 (pšenice: voda) asi 60 - 70 minut doměkka. Předem si orestujte slunečnicová semínka na suché pánvi. Zpěňte cibuli nakrájenou na kolečka, dokud lehce nezhnědne. Přidejte vymačkaný česnek a kmín a míchejte cca 1 minutu. Potom přidejte červenou papriku a míchejte. Přidejte pomeranč, sůl a pepř dle chuti a následně vmíchejte uvařenou pšenici. Na závěr přidejte meruňky a přilijte cca 0,5 šálku vody a všechno poduste. Hotový pokrm servírujte teplý a posypaná zelenou cibulkou a slunečnicovými semínky.

 

 

 

cca 3 porce, doba přípravy pšenice (70 minut), salát 45 minut

Suroviny:
  • 1 šálek červené pšenice NAŠE BIOFARMA
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 velké cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1,5 lžičky mletého kmínu
  • 2 červené papriky nakrájené na kostičky
  • 50 g sušených meruněk BIOHARMONIE
  • 1 pomeranč nakrájený na kostičky
  • sůl, pepř
  • 30 g pražených slunečnicových semínek BIOHARMONIE
  • nať z 1 cibulky nakrájená na kolečka