Naše Biofarma » Recepty » Červená pšenice » Salát z červené pšenice

Salát z červené pšenice

salát z červené pšenicemalý

Pšenici důkladně propláchneme a vaříme 60 minut v osolené vodě s kapkou oleje, poté necháme ještě chvíli dojít. Pokud pšenici namočíte přes noc, zkrátí se doba vaření . Mezitím nakrájíme zeleninu.7 Vychladlou pšenici, zeleninu a fazole důkladně promícháme, osolíme a dochutíme dýňovým olejem, vinným octem a bylinkami. Podáváme chlazené jako salát či přílohu k hlavnímu chodu.

Doba přípravy:  75 minut

250 g české červené pšenice NAŠE BIOFARMA

Český dýňový olej NAŠE BIOFARMA

1 plechovka bílé sterilované máslové fazole BIOLINIE

½ hlávky ledového salátu

2 střední rajčata

2 střední mrkve

½ salátové okurky

1 paprika

čerstvé nebo sušené bylinky na dochucení např. bylinný peprník ABRLOVI

vinný kvasný ocet ABRLOVI

sůl