Naše Biofarma » Recepty » Červená pšenice » Kvašená červená pšenice s kokosovým mlékem

Kvašená červená pšenice s kokosovým mlékem

kvašená_červená_pšenice_s_kokosovým_mlékem_maly

Na pánvi, na lžíci másla, osmažte na drobno nakrájenou cibulku. Současně v kastrůlku ohřejte kokosové mléko. Do změklé cibulky přidejte nadrobno nakrájený česnek a po chvilce i červenou pšenici (kvašenou, nebo vařenou). Lehce osmažte. Postupně přilévejte po jedné naběračce ohřáté kokosové mléko a vždy jej nechte zlehka odpařit. Vypněte plotýnku, přidejte druhou lžíci másla a sýr a stále míchejte do úplného rozpuštění sýra. Vznikne krémovitá konzistence. Na závěr přidejte nasekanou petrželovou nať. Podávejte s kvašenou zeleninou nebo jako přílohu. Kvašená červená pšenice – propláchněte 500 g Červené pšenice NAŠE BIOFARMA, vložte do kvasné nádoby, nebo do min. 1 l zavařovací sklenice. Pšenici zalijte solným roztokem 2-4% (na 1 l vody 20 – 40 g soli rozpustit). Pšenice musí být celá ponořená, v nádobě by neměl být žádný vzduch (tekutina až k hrdlu). Takto nechte v místnosti kvasit minimálně týden – lépe však 14 dní. Tip: kvašenou vodu můžete pít, má blahodárné účinky.

Předeme - kvašení pšenice: 14 dní nebo vaření pšenice: 60 minut

Příprava: 30 – 40 minut, počet porcí: 2

  • 100 g kvašené (vařené) česká červené pšenice NAŠE BIOFARMA
  • 1 červená cibule
  • 1 stroužek česneku
  •  400 ml kokosového mléka nebo lehčí varianta kokosový krém na vaření a pečení ISOLA BIO
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce parmazánu, nebo kvalitního tvrdého sýra
  • hrst čerstvé petrželové natě
  • sůl, pepř