Naše Biofarma » Recepty

Recepty

Sekaná z trhanky z červené pšenice

Sekaná z trhanky z červené pšenice

Uvaříme trhanku ve vodě do měkka, necháme vychladnout a ještě na 30 minut dáme do lednice. Mezitím nastrouháme cibuli, bílé zelí, česnek, nasekáme petrželovou nať. Do vychladlé, studené trhanky přidáme všechny ostatní ingredience, důkladně promícháme a těsto necháme chvíli odpočinout. Těsto vložíme do vymazané formy na...

 
Plněná zelenina bulgurovo-trhankovou náplní

Plněná zelenina bulgurovo-trhankovou náplní

Papriky rozkrojíme na poloviny, u rajčata vnitřky vydlabeme a odložíme stranou na později, kapustové listy spaříme. Bulgur a trhanku propláchneme. Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli, česnek, přidáme červenou papriku, pepř, nakrájenou hlívu, vnitřky rajčat. Přisypeme bulgur s trhankou, nasekanou petrželovou nať, osolíme,...

 
Kvašená červená pšenice s kokosovým mlékem

Kvašená červená pšenice s kokosovým mlékem

Na pánvi, na lžíci másla, osmažte na drobno nakrájenou cibulku. Současně v kastrůlku ohřejte kokosové mléko. Do změklé cibulky přidejte nadrobno nakrájený česnek a po chvilce i červenou pšenici (kvašenou, nebo vařenou). Lehce osmažte. Postupně přilévejte po jedné naběračce ohřáté kokosové mléko a vždy jej nechte zlehka odpařit....

 
Zapečená trhanka se špenátem

Zapečená trhanka se špenátem

Trhanku předem propláchněte studenou vodou a vařte v osolené vroucí vodě asi 30 min. Mezitím nakrájejte cibulku a česnek, nechte zesklovatět na oleji. Přidejte propláchnuté špenátové listy či zmražený špenát, osolte, opepřete, dochuťte muškátovým oříškem a poduste do změknutí. Špenátovou směs smíchejte s uvařenou...

 
Trhankové karbanátky

Trhankové karbanátky

Trhanku předem propláchněte studenou vodou a vařte v osolené vroucí vodě asi 30 min. Mezitím nakrájejte cibulku, nechte zesklovatět na oleji, přidejte nakrouhané zelí, mrkev, osolte, opepřete a dochuťte kmínem. Poduste do částečného změknutí, asi 10-15 min. Uvařenou trhanku slijte, pokud je potřeba a smíchejte se směsí...

 
Dýňové kernotto

Dýňové kernotto

Na oleji zpěníme cibulku, přidáme špaldové kernotto a 2 minuty opékáme. Poté přidáme nasekanou šalvěj, na kostičky nakrájenou dýni a vaříme na mírném plameni cca 30 minut, dokud nejsou špaldové kroupy i dýně měkké. Na závěr přidáme plátek másla a dochutíme parmazánem.

 
Sladký trhankový nákyp s ovocem

Sladký trhankový nákyp s ovocem

Trhanku opažíme nasucho a poté zalijeme vodou. Přidáme špetku soli a vaříme cca 20 minut až do konzistence kaše. Uvařenou a vychladlou trhanku smícháme s vypeckovaným a nakrájeným ovocem. Přidáme mletý mák, mleté ořechy a med. Směs vložíme do olejem vymazané dortové formy a zapečeme v troubě na 180 °C po dobu 15-20 minut...

 
Salát z červené pšenice

Salát z červené pšenice

Pšenici důkladně propláchneme a vaříme 60 minut v osolené vodě s kapkou oleje, poté necháme ještě chvíli dojít. Pokud pšenici namočíte přes noc, zkrátí se doba vaření . Mezitím nakrájíme zeleninu.7 Vychladlou pšenici, zeleninu a fazole důkladně promícháme, osolíme a dochutíme dýňovým olejem, vinným octem a...

 
Sušenky z čirokové mouky

Sušenky z čirokové mouky

V míse promícháme vločky s čirokovou moukou, třtinovým cukrem, skořicí, vanilkou, kakaem, sekanými ořechy, drcenými kakaovými boby a sušenými brusinkami. Do rendlíčku dáme olej s medem a zvolna na plotně zahříváme, dokud se med zcela nerozpustí. Odstavíme a vmícháme jedlou sodu rozmíchanou v trošce horké vody. Směs vlijeme do...

 
Knedlíčky z čirokové krupice

Knedlíčky z čirokové krupice

V misce promícháme čirokovou krupici, Hrašku, bylinkovou sůl a lahůdkové droždí. Směs zalijeme vroucí vodou, promícháme, a jakmile vychladne, tvoříme knedlíčky, které zavařujeme do vroucí osolené vody a vaříme 10 minut. Podáváme k různým omáčkám jako přílohu. 3 – 4 porce, doba přípravy 20...