Naše Biofarma » Produkty » České špaldové kernotto NAŠE BIOFARMA 500 g

České špaldové kernotto NAŠE BIOFARMA 500 g

kernotto

Špaldová zrna na přípravu kernotta jsme pro vás vypěstovali na naši vlastní ekologické farmě ve Velkých Hostěrádkách nedaleko Břeclavi.

Farma VH AGROTON, s.r.o.

Špaldové kernotto je vzhledově podobné klasickým ječným kroupám, které známe z příprav jitrnic a různých polévek. Podobá se zrnu, ale je obroušené od tvrdé obalové vrstvy, a tak jeho vaření netrvá déle než vaření klasické rýže. Oproti špaldovému zrnu je kernotto lépe stravitelné. Je to velmi praktická surovina, kterou můžete smíchat s rýží a připravit výborné rizoto či neobvyklou přílohu. Velmi dobře chutná i zapečené se zeleninou, masem, houbami, sýrem či uzeným tofu. Nebo vyzkoušejte netradiční snídani – obdobou müsli je sladké kernotto s rozinkami, medem, ořechy, semínky a ovocem. Po ránu dobře zasytí a dodá tělu potřebnou energii, která se bude postupně uvolňovat celé dopoledne.

K dostání zde

Základní příprava: Kernotto propláchneme, vložíme do hrnce se studenou vodou, osolíme, přidáme kapku oleje a vaříme pod poklicí bez míchání. Po 20-30 minutách je zrno křupavé, po 50 minutách měkké.

Vyzkoušejte naše recepty

Pšenice špalda představuje jednu z vůbec nejstarších kulturních obilnin. Vyniká jedinečnými nutričními vlastnostmi. Oproti klasické pšenici je mnohem lépe stravitelná, obsahuje více živin a její lepek nezatěžuje tolik náš trávicí systém.
Společnost PRO-BIO, s.r.o. se od počátku svého podnikání specializuje na špaldové produkty a jejich zpracování uzpůsobila i technické vybavení svého bio mlýna.
Na loupání špaldy používáme tradiční rakouskou loupačku, kdy během procesu loupání nejsou jednotlivá zrna poškozena. Běžné loupačky používané v České republice bohužel surovinu často poškozují a zpracované zrno je pak následně například bez špičky, která obsahuje nejcennější část - obilný klíček. V našem mlýně nezahříváme obilí na tak vysoké teploty, jak je to běžné jinde. Špalda z PRO-BIO proto patří k nejlepším v naší republice, je bez pluch, nečistot a příměsí, a díky šetrnému loupání a mletí má vysokou nutriční hodnotu.