Naše Biofarma » Produkty » Česká pohanka lámanka NAŠE BIOFARMA 400 g

Česká pohanka lámanka NAŠE BIOFARMA 400 g

pohanka-lamanka
 
pohanka a pohankaPohanka v květu Velké Hostěrádky
 

Pohanka lámanka pochází ze zrn vypěstovaných na farmě pana Čecha, který hospodaří se svojí rodinou v Postřelmově v nádherném podhůří Jeseníků a z naší vlastní ekologické farmě ve Velkých Hostěrádkách nedaleko Břeclavi.

Farma VH AGROTON, s.r.o.

Pohanka lámanka vzniká mlynářským zpracováním pohankových zrn. Nedávné spuštění provozu nové bezlepkové balírny nám umožňuje odděleně balit bezlepkové plodiny, a proto jsou pohankové produkty z PRO-BIO zcela bezpečné i pro celiaky.

Lámanka se hodí coby zavářka do polévky, k přípravě placiček, karbanátků, směsi k plnění zeleniny či k posypu pečiva před jeho pečením.

K dostání zde

 

Základní příprava:
Před přípravou propláchneme studenou vodou. Na vaření používáme 1,5 dílu vody na 1 díl pohanky. Vaříme 2-3 minuty a 15 minut necháme stát, nemícháme.

Vyzkoušejte naše recepty

Pohanka patří k typickým plodinám, které byly na našem území dříve hojně pěstovány. Naši předci si z ní připravovali pokrmy prý až pětkrát týdně. PRO-BIO, s.r.o. se od počátku svého vzniku věnuje zpracování této tradiční plodiny.

Pohanka pochází z chladných oblastí střední Asie, proto je prý její energie silně zahřívající. Tvrdí se o ní, že dodává silnou, teplou až prohřívající energii, a proto je vhodná především pro stravování v zimním období a pro těžce pracující lidi.