Naše Biofarma » Produkty » Česká pohanka kroupy NAŠE BIOFARMA 500 g

Česká pohanka kroupy NAŠE BIOFARMA 500 g

kroupy

Pohanku jsme pro vás vypěstovali na naši vlastní ekologické farmě ve Velkých Hostěrádkách nedaleko Břeclavi a na farmě pana Čecha, který hospodaří se svojí rodinou v Postřelmově v nádherném podhůří Jeseníků.

Farma VH Agroton, s.r.o.

Farma Čechovi

Následně jsou zrna zpracována v našem bio mlýně, kde využíváme velmi šetrnou technologii, aby konečný produkt neztratil své cenné živiny. Loupání pohanky není prováděno termicky, kdy zrno tmavne, ale mechanicky. Tento způsob loupání je mnohem šetrnější a pohanka zůstává světlá, barvy nazelenalé a narůžovělé. Nedávné spuštění provozu nové bezlepkové balírny nám umožňuje odděleně balit bezlepkové plodiny, a proto jsou pohankové produkty z PRO-BIO zcela bezpečné i pro celiaky.

Pohanové kroupy jsou výbornou surovinou pro přípravu rizota, zapékaných pokrmů, salátů, příloh či náplní do zeleniny.

K dostání zde

Základní příprava: 1 díl pohanky, 1,5 -2 díly vody (čím více vody tím více bude pohanka kašovitá), špetka soli. Před přípravou propláchneme studenou vodou, zalijeme vodou a uvedeme do varu. Sebereme pěnu, osolíme, přiklopíme hrnec. Vaříme 2-3 min. Pak přikryjeme pokličkou, odstavíme z ohně a necháme dojít tzv. pod peřinou 20-25 min.

Vyzkoušejte naše recepty

Pohanka patří k typickým plodinám, které byly na našem území dříve hojně pěstovány. Naši předci si z ní připravovali pokrmy prý až pětkrát týdně. PRO-BIO, s.r.o. se od počátku svého vzniku věnuje zpracování této tradiční plodiny.

Pohanka pochází z chladných oblastí střední Asie, proto je prý její energie silně zahřívající. Tvrdí se o ní, že dodává silnou, teplou až prohřívající energii, a proto je vhodná především pro stravování v zimním období a pro těžce pracující lidi.