Naše Biofarma » Produkty » Česká červená pšenice NAŠE BIOFARMA 500 g

Česká červená pšenice NAŠE BIOFARMA 500 g

psenice
 
Červená pšenice 1Červená pšenice
 

Červená pšenice byla vypěstována na ekofarmě pana Hlaváče, který hospodaří se svou rodinou v nádherném prostředí v oblasti jihomoravské Pálavy.

Farma Jan Hlaváč

Nepřehlédnutelné purpurové zbarvení této pšenice je způsobeno vysokým obsahem antokyanových barviv. Jedná se tzv. přírodní barviva, která se nacházejí především ve svrchní části zrna. Obsah antokyanů je dle odborníků srovnatelný s obsahem v červeném víně. Antokyany jsou obecně známy coby významný antioxidant s pozitivním vlivem na lidský organismus. Antioxidační účinek anthokyanů spočívá v pohlcování volných radikálů a odstraňování škodlivých látek z těla, tvrdí se o nich, že chrání naše buňky před předčasným stárnutím.
Po uvaření lze červenou pšenici využít do salátů, polévek či zapékaných pokrmů. Po namletí se hodí na pečení chleba, výrobu těstovin, sušenek a dalších cereálních výrobků. Samostatně je vhodná především pro výrobu trvanlivého pečiva a pšeničných placek. Pro přípravu tradičního pečiva se doporučuje kombinace s běžnou pšeničnou moukou. Pšenice je vhodná také na klíčení a svou barevností oživí každý pokrm.

K dostání zde

Základní příprava:
Pšenici důkladně propláchněte pod tekoucí vodou. Vložte do hrnce, zalijte osolenou studenou vodou v poměru 1:2 s kapkou oleje a vařte pod poklicí bez míchání. Po 30 minutách je zrno křupavé, po 60 minutách rozvařené, vhodné do pomazánek. Po uvaření necháme 5 minut dojít

Vyzkoušejte naše recepty