Naše Biofarma » Aktuality » Předvánoční bionadílka

Předvánoční bionadílka

pondělí, 10. listopadu 2014

Předvánoční bionadílka

Do Vánoc sice ještě nějaký čas zbývá, ale nápady a tipy na vánoční pečení a vaření přinášíme již nyní a věříme, že se vám naše inspirace bude hodit.

Stejně jako v předešlých letech jsme pro vás připravili Předvánoční Bionadílku s oblíbenými bioprodukty z našeho sortimentu.

Od 10. 11. do 23. 12. 2014 nakoupíte naše vánoční produkty za výrazně nižší ceny tak, abyste je mohli vy i vaše rodina vyzkoušet. Nabídku těchto produktů naleznete ve vybraných prodejnách, jejichž úplný seznam naleznete zde, či objednávejte na našem e-shopu www.bioweb.cz.

Využijte naše vánoční recepty.

Věříme, že se vám naše inspirace a recepty budou hodit a zpříjemní vám následující předvánoční dny.

PRO-BIO doporučuje:

  • Ke klasické bílé pšeničné mouce, přidejte do vašich těst část mouky celozrnné špaldové. Stačí nahradit 1/3 a pečivo tím získá příjemnou oříškovou vůni a chuť a vaše tělo obohatíte cennými živinami.
  • Ke kypření používejte přírodní kypřicí prášek bez fosfátů tzv. vinný kámen. Tato surovina vzniká přirozeným usazováním při skladování vína a má perfektní kypřící vlastnosti.
  • Dopřejte si vanilkový cukr z pravé vanilky. Poznáte ho podle malých černých teček a silné vanilkové vůně.
  • Vánoce - to jsou vůně a chutě koření. Použijte ty v kvalitě bio. Máte tak jistotu, že nebyly chemicky ošetřeny ani ozařovány.
  • Nejen cukrem se dá sladit. Bílý řepný cukr bez melasy zbytečně ochuzuje naše tělo o minerální látky a nedodává mu nic potřebného. Slaďte medem, javorovým či agávovým sirupem, sušeným ovocem či tmavým třtinovým cukrem s obsahem melasy.
  • Sušené ovoce je lepší sladkost pro děti než průmyslově vyráběné barevné bonbóny. Můžete je dětem dát do mikulášského balíčku či přibalit na svačinu do školy i na výlet.
  • Mléko ve vánočních těstech zkuste nahradit obilninovým nápojem. Například lehce nasládlý rýžový nápoj je skvělou surovinou do těst, krémů i pudinků. Naše tělo nezahleňuje, nepřekyseluje ani nevyvolává alergické reakce.
  • Místo klasické strouhanky na obalování vyzkoušejte kukuřičnou strouhanku. Je přirozeně bezlepková a řízečky v ní obalené budou výborně křupat.
  • Připijte si bio vínem či bio sektem. Hrozny na výrobu bio vín pocházejí z ekologických vinic, které nejsou chemicky hnojeny ani ošetřovány chemickými postřiky.
  • Užijte si předvánoční úklid s ekologickými prostředky. S přírodními produkty bez chemických dráždivých přísad zvládnete kompletní úklid od oken a zrcadel až po koupelnu a kuchyně. Ekologické prostředky obsahují éterické oleje, které ničí bakterie a navíc krásně voní.  Provoňte si byt levandulí, citrónem či pomerančem.
  • Smažte na kvalitní bio oleji. Vánočního kapra či oblíbené řízky osmažte v bio oleji určeném speciálně na smažení. Jeho základem je slunečnicový olej, upravený tak, aby se ani při velmi vysokých teplotách nepřepaloval.
  • Zahřejte se bio čajem. Ať již preferujete bylinné, černé, zelené či ovocné čaje, vybírejte vždy ty kvalitní. Značka bio vám zaručí, že použité suroviny nebyly chemicky ošetřeny a přinesou vašemu tělo opravdový užitek.
  • Mlsejte semínka a ořechy. Slunečnice, dýně, mandle, kešu, kokos a další jsou vynikající svačinkou či doplňkem vašich pokrmů. Posypte si jimi polévku, hlavní jídlo či ranní kaši. Obsahují spousty cenných vitamín, minerálních látek a oleje, které vaše tělo v zimě potřebuje. Předem si je můžete lehce na sucho opražit na pánvi. Budou příjemně křupavé a lépe stravitelné.
  • Vařte ze zahřívacích plodin. Podle makrobiotiky patří pohanka a jáhly k tzv. zahřívacím plodinám. Dodávají tělu silnou tepelnou energii, a proto se hodí především na přípravu podzimních a zimních pokrmů.

Krásné voňavé dny plné příjemného očekávání vánoc vám přeje tým PRO-BIO